Метла на Лаута, ще градят нов тим

Мащабна чистка се задава в Локомотив, съобщи спортният директор Чавдар Цветков. Голяма част от настоящите играчи ще бъдат освободени, а договорите на тези, които изтичат, няма да бъдат подновени. Не се знае какво ще стане с настоящите основни футболисти Димо Бакалов и Парвиз Умарбаев, чиито контракти са до лятото. Цветков сподели още, че през 2018 г. ще започне изграждането на изцяло нов тим. От къде обаче ще се вземат качествени изпълнители за него, бившият национал не спомена. Той каза само, че напразно е бил път до Малта, където трябваше да търси нови попълнения. Цветков бе командирован до курортната страна от президентът Христо Крушарски. Босът е бил посъветван, че там имало много качествени играчи от бившият национал Петър Александров, който сега се изявява като футболен агент. Опитът на карловеца да пробие в Локо обаче засега е неуспешен.
„В Малта не намерих играчи, достойни да дойдат на „Лаута“. В първенството им има много чужденци, но всички са втора-трета ръка. Продължаваме търсенето, защото ще правим нов отбор догодина. Най-вероятно ще гоним много хора, затова се нуждаем от качествени заместници“, заяви Цветков пред „Меридиан Мач.

„С този състав няма как да се класираме в първата шестица. Надявам се да нямаме проблеми с разтрогването на договорите на тези, които сме набелязали за гонене. Марк-Гутие Бедиме, който вече беше освободен, се съгласи да разтрогне по взаимно съгласие срещу една заплата. Надявам се всички да бъдат като него“, добави директорът.