Мерцедес намери заместник на Нико Розберг

снимка: БТА/AP

Сагата около втория пилот на Мерцедес за следващия сезон може да приключи скоро, след като от Уилямс изразиха желание да пуснат Валтери Ботас при Сребърните стрели. 

В момента се търси човек, който да го замени, като „Скай Спортс“ съобщава, че от тима са започнали разговори с бившия си състезател Фелипе Маса за връщането му във Формула 1, след като още в началото на септември бразилецът обяви, че се отказва. 

В Уилямс искат опитен пилот, който да партнира на новобранеца Ланс Строл и едва след като си осигурят подобен човек, ще приемат раздялата с Ботас, който е цел №1 на Мерцедес. 

„Ние сме поласкани, че отбор като Мерцедес счита Валтери за достоен заместник на Нико Розберг. Винаги сме знаели, че той е голям талант и сме горди от това признание и на лидера в шампионата“ заяви Клер Уилямс.  „Трябва обаче да се знае, че ние имаме свои амбиции и искаме да сме сигурни, отборът ще върви напред. Затова и всякакви промени ще бъдат възможни ако останем в добра позиция през 2017-а. Ботас ще може да напусне само ако намерим достатъчно добра негова алтернатива“ добави тя. 

От Мерцедес обявиха, че новият пилот ще бъде ясен в началото на януари, но по всичко изглежда, че Ботас е все по-близо до това да бъде партньор  на Люис Хамилтън.