Медведев забърка скандал с копейки на Уимбълдън, но се разкая (ВИДЕО)

Руската изгряваща звезда в тениса Даниил Медведев се извини за поведението си вчера, когато замери с копейки съдията Мариана Алвеш. Той бе бесен и в крайна сметка си тръгна от Уимбълдън във втори кръг.

Вчера 21-годишният московчанин, който поднесе голямата изненада на турнира, като отстрани №3 в света Стан Вавринка в първи кръг, загуби в петсетова драма от Рубен Бемелманс от Белгия. Руснакът водеше с 2-0 сета, но се разгневи от решения на Алвеш и загуби пет последователни гейма, а в крайна сметка - и мача от втория кръг.

След края той първо се ръкува със съдията, след което отиде до мястото си, извади портфейла си и започна да хвърля монети по стола на съдията. Това беше изтълкувано като намек за подкупност. Просто бях разочарован - направеното нямаше скрит смисъл, извинявам се, казва днес Медведев.

По време на мача вчера, в петия сет, тенисистът поиска Алвеш да бъде отстранена, но искането му не беше уважено. Днес Медведев казва, че не помни какво е казал по време на двубоя.

Попитан съзнава ли, че действията му могат да бъдат изтълкувани като намек, че португалската съдийка е пристрастна Медведев заяви: "Не съм мислил за това и не това е причината да постъпя така".

"Бях разочарован да загубя мача", добави той. "Просто бях разочарован и (направих) глупост".

Медведев може да бъде наказан със сериозна глоба заради поведението си.