Майкъла: Има ЦСКА и Левски, всичко друго е изкуствено

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла сподели, че се възхищава на Лудогорец. Някогашният бранител на "армейците" заяви, че българският шампион е еталон за работа и пример за това как се печелят пари от футбол. Майкъла се похвали още, че е познал знака на срещата на разградчани с Истанбул ББ от Лига Европа, приключила при нулево реми. Той сравни харченето на пари в ЦСКА и това в Лудогорец.

"Започнаха от базата и сега си берат плодовете. През ЦСКА минаха 150 милиона лева и нищо не остана. Сега обаче нещата са различни. Вече в ЦСКА не правим гръмки трансфери, работим си в Панчарево. Гриша Ганчев работи професионално. Най-добрите треньори минаха през Литекс, да сте чули някой да съди ловешкия тим за неизплатени заплати. Аз одобрявам това, което направи Гриша Ганчев при придобиването на ЦСКА. Венци Стефанов, момчето, също се опитва да прави нещо в Славия. Всички го питат защо не купува играчи, а прави терени. Така се прави", сподели Илиев пред "Спортал".

"Клубът фалира реално заради хора, които се бият в гърдите, че обичат ЦСКА. В България се откраднаха 4 милиарда, това е кражбата на последните 200 години в света. Същото в по-малка степен се случи в ЦСКА. Аз инвестирах 800 000 лв на "Българска армия" и какво? Спортното министерство си апортира всичко. Това го няма никъде по света. След като можеш да направиш 30 милиона данъци и да си продадеш фирмата на някой голтак, значи всичко може", не скри недоволството си Майкъла.

Той заяви, че в каквато и форма да се намират, дори да са в криза или не, ЦСКА и Левски си остават най-добрите отбори в България. Според Георги Илиев всеки друг клуб в страната е изкуствено създаден, каквито и успехи да постига. Майкъла каза, че е трябвало ЦСКА съвсем честно и почтено да извърви пътя си обратно към най-високото ниво на футболната ни йерархия, а не да създава нови дружества и да се разправя с активи, акции и синдици.

"Според мен трябваше да си извървим пътя до "А" група, но да не забравяме, че покрай ЦСКА в Първа лига влязоха и Верея, и Локо ГО. Проблемът в ЦСКА дойде от високите заплати. Около предишните собственици се въртяха хора, които ги заблуждаваха за трансферите", коментира Майкъла.