Майката на Трифон Иванов с потресаваща изповед

Великият футболен защитник Трифон Иванов и майка му не са успели да си кажат последни думи. Почти година и девет месеца след внезапната смърт на Туньо майка му все още не може да го прежали.

Леля Маринка за първи път прави изключително шокираща и емоционална изповед. Пред „България Днес“ тя разкрива, че вечерта, преди той да почине, е чакала Трифон за вечеря. На нея трябвало да проведат важен съкровен разговор. Майката искала да говори със сина си по много лична тема. Валя Панова, последната жена до Туньо, обаче го спряла да не отиде в дома на възрастната жена. На следващия ден, около 10 часа преди обяд, футболистът издъхва след масивен инфаркт. Той намира смъртта си в къщата на Валя в търновското село Самоводене.

„Като родител винаги съм учила Трифон да бъде коректен, да не лъже и да не краде. Когато е нужно, да признае, че е сгрешил и да се извини. Напоследък, преди да почине, той направи една грешка. Казах му: „Трифоне, ще намериш време да дойдеш и да си поговорим“. Но без да води тази, последната си приятелка, с която живееха в Самоводене, защото тя не му е жена“, започва своя разказ леля Маринка. Днес тя се грижи сама за себе си във Велико Търново. Със сълзи на очи майката на Туньо продължава да препредава последния им телефонен разговор. „Искам да ти кажа туй, туй и туй, рекох му. А той ми отвърна: „Добре, майко, ще дойда“. Покрай работата си в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново все беше зает напоследък и не намираше време. Обади ми се и ме попита: „Тази вечер вкъщи ли ще си, да мина?“. Потвърдих му и се разбрахме“, спомня си възрастната жена.

„Очаквах го. Но тогава приятелката му му казала: „Не, тази вечер никъде няма да ходиш, утре ще отидеш“. И на другия ден ми се обадиха да ми кажат, че е починал…“, замлъква леля Марийка.

„Още не мога да приема, че него го няма. Когато отидох там и го заварих така, тази гледка никога няма да се изтрие от паметта ми. Хващам му ръката, а тя вкочанена. Аз чаках да чуя къде и как ще празнуват Трифон Зарезан, а те ми сервират това… Вместо да съм първият човек до него там“, не спира да ридае майката на Туньо.

На 13 февруари догодина ще почетем две години от кончината на великия Трифон. Героят от САЩ ’94 си отиде пръв сред съотборниците си едва 50-годишен.