Маша оплю мъжете от Източна Европа, разкости още един бивш

снимка: twitter.com/Maria Sharapova

Мария Шарапова напоследък е обект на огромен интерес заради своята автобиография. Книгата излезе на пазара едва преди няколко седмици, но вече доста пикантни истории за личния живот на руската тенисистка излязоха наяве. В интернет излезе откъс за целия й любовен романс с Григор Димитров, а сега плъзна и история за предшественика на първата ни ракета - двукратният шампион на НБА с ЛА Лейкърс Саша Вуячич. 

Маша разказва как се е запознала с баскетболиста и разкрива подробности около развитието на тяхната връзка. Двамата стигат до годеж, но така и не стъпват на олтара. Шарапова е доста груба към "мъжете от Източна Европа", споделяйки странните им навици.

"Нямах сериозни връзки почти до 20-ата си година. В края на 2009 година една моя приятелка организира барбекю. Покани ме и ме попита дали може да викне още някого. Съгласих се, защото нямах представа какво е намислила. Саша влезе по време на вечерята. Косата му беше още мокра от душа. Беше облечен със спортен костюм, а на колената си носеше лед. Веднага ми хареса. Събота вечер, а той току-що е приключил тренировка. Определено беше мой тип.

Ядохме филе от риба, шегувахме се, а накрая си разменихме телефонните номера. Проблемите ни се появиха след една година. Когато бяхме в Лос Анджелис, той настояваше да живеем у тях, макар моята къща да беше на същата улица и определено беше по-уютна. Това беше типично мъжка проява или по-скоро проява на мъж от Източна Европа. Искаше да контролира всичко, да бъде център.

Не понасяше това, че аз изкарвам повече пари, че къщата ми е по-голяма. Усещах напрежение в него, че аз съм по-голямо име в тениса, отколкото той в баскетбола, макар и да не го обсъждахме на глас. На втората година се сгодихме. Това не беше точно подготовка за сватба, а по-скоро някакво славянско обяснение в любов. Един вид - аз имам само теб, ти имаш само мен. Подари ми огромен пръстен, който свалях само по време на мачове.

Постепенно обаче успехите ми на корта станаха за него все по-голям товар и проблем. Преди Ролан Гарос 2012 година започнах постепенно да се отделям от него. Спечелих в Париж и му се обадих по телефона. Той беше на тренировка, но вдигна. Поздрави ме. Благодарих му, че е бил с мен в трудните моменти, че ме е подкрепял и тласкал напред. Бях изпълнена с радостни емоции. Мислех, че и той се радва за мен.

Вечерта се чухме отново. Тонът му беше различен. Каза, че е гледал мача и церемонията по награждаването. Усетих, че ми е ядосан, защото не съм го споменала в речта си на церемонията по награждаването. Той мислеше единствено за това. Дадох си сметка, че от месеци чакам такъв знак и го получих. Отношенията ни приключиха тази вечер", пише Шарапова.