Марк Уебър: Трябва да разберем защо бях толкова бавен

галерия:

снимка: Getty Images

Австралийският пилот на Ред Бул Марк Уебър съвсем разбираемо остана разочарован от 5-ото място, което завоюва на своето "домашно" Гран при на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн.

 

Ветеранът призна, че не е бил достатъчно бърз на пистата, което може да се каже и за вчерашната квалификация. Уебър изрази надежда, че съвсем скоро причините за това ще станат ясни на него и екипа му.

 

"Не бях бърз днес, като същото важи и за квалификацията. Трябва да разберем защо това бе така", коментира Уебър след състезанието. "Нямаше много, което мога да направя днес. Загубих позицията си от Фернандо Алонсо по време на спиранията в бокса, като честно казано - това беше. Много съм разочарован".

 

"Нещо не бе в норма днес. Би трябвало да съм способен да остана в челото с останалите момчета, но някак завърших много зад тях. Беше тежко състезание, като дадох всичко от себе си, но не получих много в замяна. Подобен финиш не е нещо обикновено за мен, но нека запазим спокойствие - това все пак е едва първото състезание. Вече гледам към Малайзия. Иска ми се стартът там да е още утре", добави Уебър.