Марица удари финландки на старта в Шампионската лига

снимка: volleymaritza.bg

Марица (Пловдив) стартира с победа участието си във волейболната Шампионска лига, след като надви финландския ЛП Сало (Сало) с 3:1 (25:18, 25:20, 23:25, 25:21) в двубой от втори кръг на надпреварата. 

Двата отбора започнаха равностойно, но след първото техническо прекъсване финландките натрупаха преднина от четири точки. Волейболистките на Сало опитаха да затруднят пловдивчанките, но блокада на Кремена Каменова и сервис на Симона Димитрова намалиха преднината на съперничките. Впоследствие "жълто-сините" поведоха, но скандинавките отново поеха инициативата и играта на нерви продължи. Състезателките на Иван Петков заиграха по-уверено и успехът бе факт след 25:18. 

Вторият гейм стартира по подобен начин - Сало натрупа преднина, но прецизните отигравания на Таня Петкова дадоха увереност на маричанки. Серия от добри атаки на Марица изравни резултата, но блокадата на финландките отново затрудни нашите момичета. Доброто взаимодействие на терена между Виктория Григорова и Лора Китипова, в комбинация със страхотната игра в нападение на Нася Димитрова, даде резултат и шампионките спечелиха и втората част. 

Играта тръгна точка за точка и в третия гейм. Търпението се оказа ключово и скандинавките успяха да поведат преди второто техническо прекъсване. Три поредни точки и великолепна атака на Кремена Каменова върнаха предимството на волейболистките на Марица, които вече виждаха победата. Опити за връщане в играта от страна на гостенките не липсваха и те успяха да вземат частта, намалявайки пасива си на 1:2. 

В четвъртата част тимът на Марица просто бе по-добър във всеки един елемент и запази хладнокръвие, за да надвие Сало с 25:21.

Топреализатор за Марица бе Кремена Каменова с 21 точки (1 ас, 3 блокади), а Таня Петкова заби 16 точки (1 блокада). За финландския тим Керту Лаак завърши с 25 (4 блокади). 

Реваншът е на 25 октомври (сряда) в Сало. 

bgvolleyball.com