Любо Пенев започна ударно, във Валенсия го къпят в хвалби

снимка: valenciacf.com

Любослав Пенев изведе своя отбор Валенсия Местая до успех с 2:0 като гост на Сарагоса Б в първи мач от новия сезон в дивизия "Сегунда Б" - третото ниво на испанската футболна йерархия. Двубоят бе излъчен по местната телевизия "ТВ Арагон", а коментаторът засипа със суперлативи Ел Голеадор и неговата селекция. 

Двете попадения за успеха на дублиращия тим на "прилепите" наниза Рафа Мир - в 41-ата и в 92-ата минута. 20-годишният испанец е най-голямата звезда на Любо Пенев, след като вече има 2 мача на сметката си и за представителния отбор на Валенсия. Сега той се опитва да се върне отново във високото ниво на футбола и определено впечатлява с изявите си.

Българският специалист пое предизвикателството да води Валенсия Б това лято. Задачата му стана доста трудна, след като 14 играчи напуснаха състава, но Пенев бързо прибави нови и започна да трупа успехи. 

"Много бърза игра на Валенсия Местая. Бързо преливат от фаза атака във фаза защита, а темпото е завидно предвид горещото време", констатита TV Aragon.

Следващата неделя Пенев и неговите футболисти са домакини на новака в дивизията Пералада.