Лошото момче на тениса откри смисъла на живота

Лошото момче на тениса Ник Кириос сподели, че най-накрая е намерил смисъла на живота си и разкри, че е започнал строежа на заведение за деца в неравностойно положение, а идеята му е дошла, след смъртта на дете, болно от рак. Талантливият 22-годишен австралиец с гръцки корени, който миналата седмица загуби финала в Пекин от Рафа Надал, от дълго време се бори с демоните си и често губи фокус по време на мач и спори с официалните лица. Ник не скри, че не е взимал тениса на сериозно, а причината е била, че сякаш не е имал цел в живо. Досега:

„Не съм много добър в криенето на факта, че предпочитам да съм на друго място, а не на корта с ракета в ръка. Защо го правя? Чувате хора да говорят как децата им ги мотивират, или някаква кауза, нещо повече от самите тях. Това е чисто и просто вдъхновение и им дава фокус в трудни моменти“, обясни Кириос. И добави: „Никога не съм имал това и съм завиждал на такива хора. Но мислих, че намерих целта си в последните няколко месеца. Строя нещо.“

Ник обясни, че от няколко години иска да издигне дом за деца в неравностойно положение, където да се чувстват като у дома си. Планът трябва да стартира през януари догодина. „Тенисът дава невероятен живот – добре платени сме, но може да почувстваш празнината, ако го правиш само заради парите. Вече знам за какво играя."