Локвите в Русе не спряха Дунав за 1/4 финал за Купата

„Дунав“ тресна с 2:0 „Струмска слава“ Радомир в мач от 1/8-финалите на Купата на България и продължи напред в турнира. Срещата се игра под непрестанен проливен дъжд и на наводнен терен на Градския стадион в Русе.

Домакините се ориентираха по-добре в тежката обстановка и започнаха по- активно. Божидар Васев, Бранимир Костадинов и на няколко пъти Димитър Георгиев обаче не успяха да намерят целта.

В 23-ата минута при първото си стигане до наказателното поле на „Дунав“ гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Кристиан Тасев се възползва от неразбирателство между отбраната и вратаря Александър Конов. Стражът обаче поправи грешката си и улови удара от бялата точка на Ивайло Стоянов.

Натискът на русенския тим продължи и закономерното се случи в 45-ата минута. Димитър Георгиев се пребори с локвите и радомирската защита и не сгреши за 1:0, след като се измъкна сам срещу вратаря Алекс Георгиев. Нападателят на „драконите“ имаше възможност да повтори упражнението веднага след подновяването на играта за втората част, но този път съфамилникът му спаси. Алекс Георгиев обаче бе безпомощен след удара на Божидар Васев, който направи 2:0 в 60-ата минута. Последваха нови пропуски на Димитър Георгиев и Андреас Васев, а на няколко пъти и локвите спряха опасни дунавски атаки.

До края резултатът остана непроменен.