Локо (Пд) привлича един или двама през зимата

снимка: lokomotivpd.com

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков даде днес традиционната си пресконференция на "Лаута". Специалистът говори за предстоящия мач срещу Черно море в понеделник, но също така спомена интересни неща за предстоящата селекция в отбора.

Ето какво заяви Сашо Станков на брифинга пред медиите:

"Имахме нужда от победата над Витоша, за да може малко психологически да вдигнем настроението на футболистите и да се подготвим за мача с Черно море. Всички знаем, че варненци са много стабилен отбор, добре се представят в нашето първенство. Знаем, че ни очаква тежък мач и затова се подготвяме много старателно. Надявам се вече с нашите фенове да се обединим и да постигнем добър резултат.

За съжаление все още имаме футболисти, които не могат да участват пълноценно в тренировките и съответно в мача, но това е част от играта.

Действително се получиха два мача, които загубихме в първенството, но не може да се очаква нашият отбор винаги да е на ниво. Естествено, че ще има известни спадове по време на шампионата.

Имам претенции към футболистите за мача в Стара Загора, запознал съм ги с тях, анализирахме грешките и се надявам в мача с Черно море тези неща, за които сме разговаряли, да не се повторят. Надявам се да излезем с една добра игра и да постигнем победа в понеделник.

Положението със Здравко Лазаров е нормално. Надявам се и утре да тренира така, както днес и в понеделник да помогне на отбора. Що се касае до Тунчев – за него ще преценяваме в последния момент дали ще може да играе. Не искам да прибързвам с коментари, че ще участва в мача, защото това участие не е сигурно.

Не ме притеснява факта, че в Черно море има футболисти, които са играли в Локомотив (Пд). Хубавото е, че ние познаваме добре тези футболисти и ще вземем съответните мерки.

Информациите, че ще привлечем френски централен защитник не отговарят на истината. Казвам ви го директно. Има време до декември. Може би ще попълним отбора с един или двама футболисти, за да сме готови след Нова година.

Реален интерес към наши футболисти няма, но и аз самият имам индикации, че съществува интерес в най-първоначална фаза към наши играчи, но това е нормално. Може да се разделим с някой, но зависи на каква цена. Ако има реален интерес и добра оферта – може. Това ще се дискутира с президента.

Имаме планове за подготовката. Тя ще се проведе в два етапа, но ще ви я съобщим, когато му дойде времето".