Левски пръснал 200 бона за румънец

Левски е платил на Виторул 100 хиляди евро, за да има Нелуц Рошу в състава си. Това твърдят медиите в Румъния. Те посочват, че клубът от Констанца е на плюс от футболиста, тъй като през зимата го е привлякъл само за 50 хиляди евро от Конкордия Кяжна.

Въпреки това в северната ни съседка пишат, че сделката е доста изненадваща. В Левски Нелуц Рошу ще получава по около 8 хиляди евро на месец. Това е таванът на заплатите на "Герена", пише "Тема спорт".

Халфът няма да бъде картотекиран за реванша със Сутиеска от първия квалификационен кръг на Лига Европа, който ще се състои утре (сините спечелиха първия мач на "Герена" с 3:1). Той обаче ще бъде в състава, ако "сините" продължат в надпреварата - на следващото стъпало съперник ще е Хайдук Сплит.

В родината си Рошу е сравняван с някогашната звезда на Барселона - Шави заради точните и изненадващи пасове, които раздава.

"Сравнението ми харесва . Появи се в пресата след един мач, в който имах много добър процент на отиграванията. Някъде към 90% (б.а. - прави 95 подавания, като само осем са грешни) от пасовете ми бяха успешни тогава. Надявам се да продължавам да давам хубави подавания на колегите си и в бъдеще."

Той добавя, че няма любим отбор, но се надява един ден да заиграе в Испания или Италия. Преди известно време е желан от Спортинг (Лисабон), но трансферът пропада заради високата цена, която искат за него от Конкордия.