Левски прибира Денис Агре, преговаря с Черно море и за Сашо Янев

галерия:

снимка: Булфото

Най-добрият баскетболист на Черно море от миналия сезон е трансферна цел №1 на Левски.

 

"Сините" се надяват да привлекат Александър Янев, съобщи треньорът на отбора Константин Папазов. Тити добави, че Левски е направил добро предложение на юношата на Черно море и затова засега "сините" нямат намерение да преговарят с друг играч на неговия пост.

 

"Ще чакаме отговор от Янев до последно - каза Папазов. - Интерес към него има от Лукойл Академик, от шампиона на Естония, където подписа Николай Върбанов, от шампиона на Румъния, както и от гръцкия Кавала. Левски не може да му предложи най-високата финансова оферта, но пък ще му даде най-добрите условия, които да спомогнат развитието му като баскетболист."

 

Вече е почти сигурно, че Денис Агре ще е един от новите играчи на Левски за следващия сезон. Центърът, който спешно се присъедини към подготовката на националния отбор след контузията на капитана Стефан Георгиев, ще го замести и при "сините".

 

Денис Агре игра през последните 4 г. в колежанската лига на САЩ, докато следваше зад океана. Той е на 23 години и е висок 204 см. "Агре иска да се завърне да играе у нас - добави Папазов. - Смятам, че е въпрос само да договорим личните му условия."

 

"Труд"