Левски е на крачка от исландски национал

снимка: levski.bg

Левски е на крачка да се подсили с отдавна желания защитник, за когото говореше старши треньорът Делио Роси. Става въпрос за исландеца Холмар Ейолфсон, информират колегите от "Топспорт". 

В момента високият близо 190 см. централен бранител е част от състава на Макаби (Хайфа). Преди това Ейолфсон записа три успешни сезона в норвежкия Розенборг. През 2008 година бе привлечен в английския Уест Хем, но не успя да изиграе нито един мач. Той остана при "чуковете" 3 години, в които бе преотстъпван на отбори от по-ниските дивизии в Англия.

След неуспешния престой на Острова исландецът се озова в Германия, където успя да се утвърди в Бохум. В първите си две години се подвизаваше във втория отбор, но след това изкара три сезона като част от първия състав, в който изигра 45 мача и успя да отбележи веднъж. 

Най-силният период на футболиста обаче си остава в Розенборг. Там той изигра 65 мача, в които отбеляза 3 гола. През 2012 година пък получи първата си повиквателна за националния отбор на Исландия, а до този момент е изиграл 6 мача за държавния тим.