Ленъкс: Съдиите са смешни, Головкин спечели

снимка: twitter.com

Бившият абсолютен световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис даде оценката си на експерт, че Генади Головкин е победителят в мача със Саул "Канело" Алварес. Казахстанецът и мексиканският му противник направиха истинско зрелище в Лас Вегас, биейки се за поясите в средна категория на WBC, WBA и IBF. Съдиите обаче изненадаха всички фенове по трибуните и пред телевизионните екрани с решението си да отредят равенство. Ленъкс нарече това решение "смешно".

"За мен Головкин е явен победител. Хареса ми, че Алварес изкара до края на мача. И двамата са победители в срещата. Един от съдиите даде смешно решение. И двамата могат да излязат от ринга с високо вдигната глава, но този мач изобщо не беше близък до равенството", заяви Люис.

Неговите думи бяха потвърдени от бившия световен шампион в лека-тежка категория Сергей Ковальов.

"Головкин спечели. Той е машина, истински звяр. Боят беше много интересен. Хареса ми. Що се отнася до реванша, той ще бъде също толкова интересен", каза руснакът.

Канело Алварес пък бе на противоположния полюс, като след мача заяви, че е спечелил 8 от 12-е рунда и очаквал съдията да вдигне неговата ръка.