Лъчо Балтанов преподписа с Ботев до 2020

„Ботев“ (Пловдив) си осигури услугите на своя капитан Лъчезар Балтанов до края на настоящото десетилетие, след като сърцатият халф удължи договора си с Клуба до лятото на 2020 г. От пристигането си в „Ботев“ в началото на сезон 2014/15, 29-годишният халф има изиграни 103 официални мача, в които е реализирал респектиращите за позицията си на терена 27 гола.

Лъчо дебютира с жълто-черния екип на 9 август 2014 г. при домакинско равенство 3:3 срещу „Литекс“ и още в 26-ата минута отбеляза първия си гол за „Ботев“ със зрелищен удар извън наказателното поле. Лидерът на „канарчетата“ коментира пред клубния сайт новото споразумение между него и Клуба:

„Доволен съм, че оставам. Това беше моето желание и се радвам, че новият ми договор е вече факт. С ръководството се разбрахме много бързо. Чувствам се щастлив в „Ботев“, мога да кажа, че тук изживявам най-добрите си години във футбола.“ „За мен е чест и голяма отговорност да бъда капитан на клуб с историята, традициите и фенската маса на „Ботев“. Усещам признанието и любовта на феновете и знам, че най-добрият начин да им се отблагодаря е с играта си на терена.“ „Надявам се да имаме още много поводи за радост. И защо не те да са свързани със защита на Купата на България и ново запомнящо се европейско лято“, заяви Балтанов минути, след като сложи подпис под новия си договор.