Лакомият Грант отказал 30 хиляди от Левски, искал повече

снимка: Wikipedia

Причината Авраам Грант да откаже да стане треньор на Левски е изцяло финансова, твърдят медиите в родния му Израел. Бившият мениджър на Челси е имал доста завишени изисквания към собственика на "сините" Спас Русев и му е отказал месечна заплата на стойност 30 хиляди долара.

Тази сума щеше да превърне Грант в най-добре платения треньор в родното първенство, но явно колосалната сума за нашите стандарти се е сторила минимална на израелеца. Така, заради разминавания точно в тази фаза от преговорите между двете страни, специалистът е казал "не" на Левски. Оттам се стигна и до назначението на настоящия наставник на "сините" - италианеца Делио Роси.

Грант винаги е бил лаком за пари, припомнят медиите в Израел. През 2014 година финалистът в Шампионска лига пое националния отбор на Гана. Тогава той отново е бил недоволен от средствата, които получава. Грант е прибирал по 50 хиляди долара месечно, но явно в джоба му е имало място за още. Все пак, той направи компромис и остана на поста около 3 години.