"L'equipe" писа 4 и половина на Хубчев и "лъвовете"

снимка: twitter.com/Squawka Football

Френското издание "L'equipe" постави рейтинг 4,5 от 10 на българския национален отбор в световната квалификация срещу "петлите". Възпитаниците на Петър Хубчев загубиха с 0:1 у дома от Франция, като демонстрираха здрава битка и борбеност на терена, но това се оказа недостатъчно. Интересното е, че французите са изключително взискателни към тима на Дидие Дешан въпреки триумфа. Те поставиха оценка 5,6 на отбора, като отличиха липсата на острота в предни позиции.

"L'equipe" отбелязва, че на терена е имало два български отбора - един, който е играл срещу виртуоза Н'голо Канте, и друг, който се е изправил срещу оголената полузащита на французите след излизането от игра на халфа на Челси. Най-високо оценени са полузащитниците на тима ни - Георги Костадинов и Симеон Славчев, които получават шестица. Изданието отличава повече халфа на Макаби (Хайфа), който пропусна най-изгодното положение за България. 

Иначе Спас Делев получава рейтинг 5, докато бековете на "лъвовете" са определени като слабото звено в състава на Петър Хубчев. Страхил Попов и Петър Занев получават тройки заради безпроблемните набези по фланговете на френските крила. Изданието добавя, че Корентен Толисо е създал най-много главоболия на противниковите бранители с освободената си игра в предни позиции.

Разбира се, французите определят голмайстора Блес Матюиди за най-полезен играч в срещата. Халфът на Ювентус получава оценка 7, а след него се нарежда суперзвездата на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман. Изданието отбелязва острите действия и енергията на нападателя, както и това, че не е бил подпомогнат от Мбапе и Лаказет, които не получават добри оценки.