Купонът за юнаците от национала почна в съблекалнята, Хубси забрани продължение

снимка: фейсбук

България надделя над Швеция (3:2) за сефте от 1967 година в луд мач. Историческия момент видяха малко над 10 000 души на Националния стадион и вероятно милиони по телевизора. След заслужения и изстрадан успех нашите запазиха шансове за класиране на Мондиала в Русия. Те минават през поне точка в неделя в гостуването на Холандия, всичко друго ще значи, че ще гледаме Световното през крив макарон.

Именно скорошният съдбовен дуел с "лалетата" в Амстердам попречи на изковалите победата футболисти да отптазнуват подобаващо постигнатото. Всички знаем как играчите обичат да се забавляват в нощните локали на София.

Този път обаче подобен тур из дискотеките липсваше. Селекционерът Петър Хубаче не е дал възможност на подопечните му да си развяват коня. Той е издал заповед до 2:00 часа след полунощ вички футболисти да са по стаите си в базата в "Бояна" и да не скиторят из столицата. Един от неговите помощници лично е следял за изпълнението на заръката. Момчетата са се качили в автобуса още след двубоя и никой не е питал за забава. Сгафили не е имало.

Кратък купон с шампанско и пици е имало веднага след мача в съблекалнята, научи Sporta.bg. Импровизираното парти е продължило 20 минути.