Кубрат скочи на Джошуа във Фейса: Не съм лигльо, скоро ще те победя

Кубрат Пулев в последните 48 часа засили изявите си в социалните мрежи. Нашият топ спортист в профи бокса счете за необходимо да отговори задочно на упреците на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Преди два дни непобеденият британец изказа мнение, че мачът му срещу Кобрата не е трябвало да се отлага. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 28 октомври в Кардиф, но контузия в гръдния мускул накара Пулев да се оттегли, а на негово място ще излезе Карлос Такам.

ЕТО КАКВО НАПИСА В СВОЯ ФЕЙСБУК ПУЛЕВ:

"Здравейте, приятели!

В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка.

Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми.

За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал.

Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим.

Казах: “Абсурд, ще се справя!”

Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин. Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения.

Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност.

Напротив!

Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!".