Кубрат с голям шанс, Джошуа призна за свой проблем

снимка: twitter

Антъни Джошуа явно не е в най-добрата си ментална форма, точно месец преди голямата битка за световната титла срещу бг претендента Кубрат Пулев. Британецът с нигерийски корени сам си призна, че понякога изпитва трудности да се справи с напрежението преди решителни боеве и дори трудно спи. Така е и преди сблъсъка на 28 октомври на стадион “Принсипалити”, когато той ще защитава трите си пояса срещу Кобрата.

"Доста често ми е сложно да се справям с напрежението. То идва от желанието ми да се представя по най-добрия начин и да зарадвам феновете. Това си е тежка отговорност. При мен напрежението се покачва, колкото повече датата на мача наближава. Не искам от сега да се вълнувам прекалено много, за да не експлодирам на ринга. Опитвам се да съм спокоен, понякога не мога да заспя, защото само си мисля как ще се представя и как ще се развие двубоят. Постоянно съм в психологическа битка, но знам, че просто трябва да го приема за още един мач и да се опитам да се насладя на момента”, коментира Джошуа пред таблоида "Сън".

Билетите за мача вече са изкупени и над 80 000 души ще гледат на живо зрелището в столицата на Уелс - Кардиф. Джошуа наскоро обяви, че ще се самоизолира от света в опит да се подготви възможно най-качествено за двубоя, но засега не спазва думите си и има медийни изяви почти ежедневно.

В същото време Кубрат се готви усилено в Берлин. Той също не отказва на журналистите и често има публични изяви. Коефициентите сочат, че нашето момче няма шанс на ринга срещу младия световен шампион, но надеждата умира последна.