Кубрат Пулев нокаутира Кличко с публикация във Фейсбук

снимка: БТА/AP

Нашият най-добър боксьор Кубрат Пулев нокаутира своя душманин Владимир Кличко. Кобрата обаче не стори това на ринга, а чрез публикация във Фейсбук.

В социалната мрежа софиянецът информира, че вече официално е №2 в света в класацията на Международната боксова федерация (IBF).

Първата позиция във въпросната ранглиста остава вакантна, а носител на пояса продължава да е Антъни Джошуа (Вбр). На британеца обаче му предстои защита на титлата в края на април в двубой срещу Владимир Кличко. Победителят от мача трябва да се бие после за пояса именно срещу Кобрата. Нещо което няма да се случи, който и от двамата да победи. Агентът на Джошуа наскоро даде да се разбере, че среща с Пулев не би била интригуваща и неговият клиент няма намерение да излиза на ринга срещу българина. Кличко също няма желание да се боксира с Пулев, защото вече веднъж се разправи брутално с него. А както е известно украинецът се бие само в мачове, които носят добри пари. реванш срещу Кобрата няма как да събере достатъчно интерес, а оттам и финансови постъпления.

Трети в света, веднага след Кубрат Пулев в ранглистата на IBF е именно Кличко, четвърти е Дейвид Хей (Вбр), пети е Карлос Такам (Фр).