Кубрат Пулев излиза срещу "Голямото бебе", IBF одобри мача

снимка: twitter.com

Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Джарел Милър в следващия си двубой, оповести руският вестник "Телеграф". Международната бокова федерация (IBF) е одобрила сблъсъка, но още не е ясна датата или мястото на срещата между Кобрата и "Голямото бебе".

Победителят от този мач ще бъде директен официален претендент за световната титла на IBF, която в момента е притежание на Антъни Джошуа. На 31 март тя може да попадне и в ръцете на новозеландеца Джоузеф Паркър, който ще се изправи в мегасблъсък срещу британеца. 

Решението за сблъсъка е изцяло в ръцете на Кубрат Пулев. Той ще реши дали да се бие с 29-годишния американец или да се насочи към пояса на Световната боксова асоциация (WBA). 

Джарел Милър е опасен противник за Кобрата. Той има 20 победи (18 с нокаут) от 21 мача на професионалния боксов ринг, както и 1 равенство. Американецът е успешен и в кикбокса - там той е записал 21 успеха от 23 срещи. 36-годишният българин пък има само 1 поражение от 26 двубоя. В 13 от случаите Кобрата е излизал победител чрез нокаут.