Кубрат: Ако е за пари - ще изляза срещу трима като Джошуа! Такам е слаб

снимка: lap.bg

Боксова гала вечер в България влиза в бъдещите планове на Кубрат Пулев, но тя ще се случи при определени условия. Това обяви Кубрат Пулев, като допълни, че най-важното условие за това е да си намери добър съперник.

"Може и това да се случи, въпросът е да има добър противник, защото когато побеждавам, на българите им се струва, че е лесно.

Кевин Джонсън победи Пианета след мен, така че не е толкова слаб, колкото говореха българските "специалисти". Имам договор до края на 2018 година, но мога да боксирам навсякъде, стига да е в интересите и на Зауерланд", коментира Пулев на свиканата от него пресконференция днес.

Припомняме, че последните два мача на Кобрата бяха през декември миналата година и април тази, когато бяха победени Кавин Джонсън и Самюел Питър.

Кубрат Пулев обяви още, че не се е уплашил от Антъни Джошуа и не заради това, а заради контузия е отложил двубоя им. “Не съм се уплашил! Аз исках този мач и се стремях към него! И пак казвам, че такъв мач ще има! Ще се подготвя много добре и да го победя!”, заяви Кобрата.

“И трима като Джошуа да са в ринга, аз пак ще изляза, ако е за парите. При мен е по-важна победата, а не олимпийския принцип. Исках да спечелеля световната титла, а не само да спечеля пари”, добави Кубрат Пулев.

Пулев очаква още през 2018 г. да се изправи срещу Джошуа. "Тези преговори тепърва ще вървят, ситуацията в момента предвещава преговори. И двете страни имаме желание. И аз имам желание да играем, да побеждавам, имам много енергия. Една такава контузия не може нито да ме отклони, нито да ме разколебае за моето бъдеще", каза 36-годишният боксьор.

От Международната боксова федерация (IBF) са казали на Пулев и екипа му, че остава официален претендент за титлата.Плановете за догодина на Джощуа обаче са за бой с Дионтей Уайлдър и защита на един от другите му пояси и обединителни мачове с Джоузеф Паркър.

"Мисля, че най-много до година (мачът ми с Джошуа) ще се състои. Трябва да се направят още един, два, три мача. Може и по-рано. В тежката категория в момента е доста по-интересно, отколкото беше преди година и половина", каза още Пулев.

Българинът се изказа доста скептично за своя заместник за двубоя в Кардиф - Карлос Такам. "То си е малко като тренировъчен бой. Виждате какво правят хората, за около час от изходно положение организират мач. Това му е като един спаринг на Джошуа. Хубаво е да тренира и да се подготвя за мен", завърши Пулев.