Кристиано Роналдо вдъхновява Джошуа за бой над Кубрат

Новата суперзвезда в бокса - световният шампион Антъни Джошуа разкри каква ще е рецептата му за победа над българския претендент за титлите му Кубрат Пулев. Британецът ще заложи на самоизолация от външния свят до битката с българина, която е на 28 октомври на "Принсипалити стейдиъм" в Кардиф. Боксьорът с нигерийски корени се изказа пред таблоида "Сън" за подготовката си и какво го е мотивирало да достигне върховете в професионалния бокс. Интересното е, че вдъхновението му идва от Кристиано Роналдо и методите му за самоусъвършенстване.

"Още от мача с Кличко нямам търпение да се върна на ринга и да се бия. Сега, след като всичко е официално потвърдено и подготвено, започвам подготовка. В следващите осем седмици се самозаключвам, изолирам се и ще тренирам до припадък", сподели Джошуа и разкри как CR7 го мотивира.

"В началото на кариерата си залагах предимно на маркетинг, за да изградя името си. Но сега съм на такъв стадий от развитието си, когато трябва да докажа, че съм най-добрият боксьор в света и взимам вдъхновението за това от Роналдо. Той прави малките неща правилно, за да е най-добрият в своята област. След тренировката с отбора, той се подготвя сам, за да подобри нещата, които иска. Говорих с Рио Фърдинанд, който ми каза, че Кристиано е бил единственият в Юнайтед, който е работил с масажисти, диетолози, психолози и т.н., за да се подобрява във всеки аспект", каза Джошуа.

Билетите за боя се продават доста бързо. Със сигурност пропуските за 80-хилядния стадион в Кардиф ще свършат в следващите 2 седмици и зрелището ще се състои пред пълни до краен предел трибуни.