Кралев се ядосва за проваления мач на Кобрата

снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че го е яд за контузията на Кубрат Пулев преди мача срещу Антъни Джошуа. Както е известно, Кобрата получи частично разкъсване на гръден мускул и няма как да излезе на ринга на 28 октомври в Кардиф. Кралев похвали българина, че е взел решение да се откаже, а не да търси парите, като излезе на ринга контузен.

"Яд ме е. Няма българин, който да не го е яд. Някои фенове залитат в крайности, в хейтърски коментари. Трудно ще се отдаде българин да се изправи два пъти в мач за световната титла. Но той си знае какво се е случило", коментира Кралев отказването на Кубрат Пулев от двубоя с Антъни Джошуа - битка за три световни титли в тежка категория.

"Това не е първият или последният мач, когато претендентът се отказва. Финансовият и моралният залог е голям. Дори да загубиш срещата, е престиж и шоу. Уважавам решението на Кубрат. Освен за парите, големите спортисти работят и за честта си. Но Кубрат не е загубил шансовете си като претендент", каза още той пред водещата Цветанка Ризова.