Кралев се инати: Няма да вадя договора за базите на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира темата за базите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД в студиото на Sportal TV.

Кралев разкри, че на своя отговорност не показва договора между Спортното министерство и ръководството на елитния ЦСКА, който в момента използва стадион “Българска армия” и базата в Панчарево.

“В момента сме на финала на пускането на конкурса за базите. Аз имам най-голямо желание от всички този въпрос да приключи, защото всяко мое публично събитие приключва с този въпрос. Надявам се, че всичко ще свърши успешно. За нас е важно феновете да бъдат доволни и да знаят, че сме се отнесли справедливо и сме спазили закона. Да дадем базите на ЦСКА, бе единственото правилно решение миналата година.

Ако някой е имал желание да съживи ПФК ЦСКА АД, щеше да плати задължението от 1 млн. към Министерството на спорта, което бе изключено от списъка с кредиторите. Липсата на желаещи показва, че тези погасителни планове са били само проформа и никой реално не е искал да се занимава с този казус. Имайте търпение, ще решим проблема с базите. Не може обаче да се търси връзка между търга за емблемата на ЦСКА и търга за базите.

Колкото до желанието на ЦСКА 1948 да види договора за “Българска армия” - това искане е отправено към предния кабинет, по време на служебното правителство. Аз не виждам смисъл той да се показва в момента.

Ваши колеги, журналисти, са го виждали, но няма да го покажем, тъй като не желаем да се спекулира преди предстоящия търг. Това решение е изцяло моя отговорност. Договорът ще бъде показан, но скандал няма да допусна сега.

Този, който иска да вземе базите, ще трябва да предостави банкови гаранции, че ще работи за подобряването им, а не както бе по времето на Александър Томов - един пирон не бе забит”, допълни още министър Кралев.