Коща се разбесня: Не съм престъпник, пускайте ме в Атлетико

снимка: twitter.com

Само допреди три месеца Диего Коща бе героя за Челси в сезона, в който "сините" спечелиха общо шестата си титла в първенството. Сега обаче той се намира на другия полюс, защото е изпаднал в немилост. Мениджърът на лондончани Антонио Конте не иска и да чуе за нападателя, като дори го е изпратил да тренира с резервния отбор, информира "Сън". Испанецът с бразилско потекло е изключително разочарован от своя треньор и заяви, че иска незабавно да напусне клуба и да се върне в любимия си Атлетико (Мадрид).

"Чакам Челси да ме освободят. Защо не ме пускат да си вървя, след като не ме желаят?", запита Диего Коща. "Желанието ми е да се завърна в Атлетико. Говорих с директора на Челси Марина Грановская и й заявих, че щом мениджърът не ме иска, аз желая да се върна в Атлетико", сподели нападателят.

"Те искат да тренирам с резервите тук. Дори няма да ми бъде позволен достъп до съблекалнята на първия тим и няма да имам контакт с момчетата. Не съм престъпник! Не мисля, че е честно да се държат така с мен след всичко, което съм постигнал с този клуб", заяви бесният Коща.

"Сън" обявява още, че от Челси ще накажат нападателя си с две седмични заплати - общо 300 хиляди паунда, защото не се е появил на тренировка преди две седмици. Той почиваше в Бразилия и явно доста е попрекалил с ваканцията си. Там той се подготвяше самостоятелно, но явно Антонио Конте вече е казал финалната си дума и няма да разчита на Коща, а само на новото попълнение в атака Алваро Мората. Ако низвергнатият испанец желае да се завърне в Атлетико (Мадрид), то той няма да може да играе до зимата, тъй като "дюшекчиите" имат наложено наказание да не картотекират футболисти точно до зимния трансферен прозорец.