Корав британец направи всичко, но бе отнесен от Григор

снимка: atpworldtour.com

Григор Димитров премина през истинска драма, за да спечели първия си мач от турнира във Вашингтон от сериите АТР 500. Първата ни ракета се наложи трудно над британеца Кайл Едмънд със 7:5, 4:6, 6:3.

Българинът взе първия сет от двубоя с малка помощ от съдията. Мачът вървеше гейм за гейм до 5:5, а при този резултат и сервис на Димитров съперникът му се сдоби с три точки за пробив. Григор стигна до 30:40 и в следващото разиграване удар на британеца бе отсъден в аут, а всъщност кацна на линията. След проверка с "ястребовото око" обаче реферът не отсъди директна точка за Едмънд, а преиграване, което бе чудесно за Гришо и той взе подаването си. След това използва разстройването в играта на съперника си и проби, за да спечели първата част.

Едмънд затрудни най-добрия български тенисист във втория сет с брилянтна игра. Той проби за 2:1 и до края не изпусна подаването си.

Двубоят се завърза и третият сет отново се игра гейм за гейм до 4:3 в полза на Димитров. Тогава българинът натисна газта и премаза британеца, за да затвори сета с 6:3. Така Гришо продължава в трети кръг на надпреварата, където ще мери сили с руснака Данийл Медведев.