Конте преподписа с Челси за повече пари

снимка: http://instagram.com

Мениджърът на Челси Антонио Конте преподписа ново двугодишно споразумение с клуба от Лондон. Продължителността на контракта се запазва до 2019 година, но паричното възнаграждение на италианския мениджър скача неимоверно. Досега Конте прибираше по 6,5 милиона паунда на година, а с новия договор той ще взима по 9 милиона за същия период. Това го превръща в най-високоплатеният мениджър в историята на Челси.

Бившият треньор на Ювентус не скри щастието си от новото обвързване със "сините". "Много съм радостен. Работихме усърдно през тази година, за да станем шампиони и аз съм горд с момчетата. Феновете на Челси ме подкрепят и сега е важно да продължим да сме на върха", заяви 47-годишният специалист.

Под ръководството на италианеца Челси стана шампион с 30 победи във Висшата лига и с цели 13 последователни спечелени мача. По време на кампанията се спекулираше за бъдещето на Конте в клуба. Той имаше сериозна разправия с Диего Коща, което предизвика много въпросителни около евентуалното напускане на двамата. Специалистът обаче остава при шампионите, а към щаба се присъединяват асистентите Паоло Ваноли и Давиде Мацота.