Кончита Мартинес предизвика Гришо: Не може да спечели US Open

снимка: twitter.com/Conchita Martinez

Бившата номер 2 в света и шампионка на "Уимбълдън" от 1994 година Кончита Мартинес сподели, че според нея Григор Димитров няма как да спечели последния за годината турнир от Шлема - US Open. Испанката, която е треньорка на Гарбине Мугуруса, даде съвет на първата ни ракета, че трябва да е максимално концентриран, ако иска да направи нещо по-съществено на провеждащата се в момента надправара. Тя стори това в интервю пред tenniskafe.com и Евроспорт.

Запитана дали Гришо е скрит фаворит за трофея на Откритото първенство на САЩ, Мартинес даде уклончив отговор: "Може би да. Очевидно е в много добра форма в момента, а стилът му на игра е много подходящ за твърди кортове. Дали може да спечели турнира? Не съм сигурна. Но мисля, че може да стигне доста напред, например до 1/4-финал или дори до 1/2-финал с малко повече късмет. За да постигне това обаче, трябва да е концентриран и постоянен, а това не винаги му се получава".

Кончита говори и за доброто си впечатление от сестрите Малееви, срещу които имаше честта да се изправи.

"Играла съм и срещу трите, бяха много добри. Срещу Мануела винаги ми беше трудно. Спомням си и мачовете ми срещу Магдалена. Тя беше много интелигентен играч, а впоследствие двете станахме добри приятелки. Трябва да отдадем огромно уважение на майка им за това, че е успяла да отгледа не една, а цели три такива дъщери. Те бяха страхотни, пазя само хубави спомени за тях", сподели Мартинес.