Коментар за Sporta.bg! Комплексите отново избиха преди дербито

галерия:

Бившият служител в ЦСКА Никола Дърпатов списва редовно коментари специално за Sporta.bg. Няма как преди Вечното дерби, което цяла България чака видният фен на "червените" да пропусне да напише своята позиция. Както винаги - Дърпатов е избрал прелюбопитни теми.

ЕТО ГО КОМЕНТАРА:

В събота предстои поредното издание на Вечното дерби. И този път, естествено, не може без циркове, въпреки че истерията е видимо по-малка от разразилата се през миналата есен вакханалия. Символичните домакини от Левски продължават да се правят на интересни и са го ударили на тотална комплексарщина. Този път обаче стратегията е малко по-различна от тази в предходните издания на сблъсъка. За разлика от миналата година, този път няма водопад от декларации и нелепи искания. За сметка на това ръководителите на клуба от Подуене успяха да ударят друго дъно и пуснаха две различни серии билети в рамките само на два дни.

22657309_10210164374972615_1954794842_n.jpg

Първоначално на входните талони имаше изобразени емблемите на двата клуба, точно както е практиката по цял свят. След "бързата намеса" на НКП и други фенски организации обаче на ул."Тодорини кукли" решиха да променят дизайна на билетите и пуснаха изцяло нова серия, на която вече емблемата на ЦСКА я няма. Каква им е идеята и какво се опитват да постигнат по този начин е пълна загадка. Все пак дори най-правоверните сини привърженици отдавна са наясно с кого ще ритат техните любимци в събота, след като организират шествия и кампании за масови изкупувания на билети.

В същото време в лагера на червените ситуацията е не по-малко интересна. Двете поредни издънки срещу отбори от долната половина на таблицата поставиха ЦСКА буквално до стената. Афишираната амбиция за 32-а титла определено не кореспондира с резултатите на терена и всичко друго, освен победа в събота ще бъде прието много тежко от феновете. Това пък доведе до пълно снишаване. Отборът се готви на закрити врати, интервюта няма и по нищо не си личи, че предстои съдбовен мач. А дербито в събота е точно такова и за двата тима. Бърз поглед върху класирането показва, че единият от тях ще остане в борбата за титлата, докато другият ще занули сезона още през октомври.

Предстоящата програма, според която и двата софийски гранда ще гостуват в Разград в рамките на следващите 3 кръга, също ще вдигне напрежението, защото правото на грешка просто го няма. А поне до събота напрежението ще остане. Мачът най-вероятно ще стане най-посетения за сезона след като 48 часа преди първия съдийски сигнал вече има продадени близо 11 000 билета. Това обещава пълен "Васил Левски" в събота и предпоставки да видим действително вълнуващо дерби.