Колумбиец в ЦСКА ползва GSM-приложение, за да говори английски

Колумбийският нападател на ЦСКА Жеан Бланко е доволен от решението си да приеме офертата на "червените" и е амбициран да помогне на отбора да спечели титла и купа този сезон.

Колумбийското издание "Футбол ред" публикува голям очерк за играча след дебютния му гол в официален мач за ЦСКА при победата с 5:0 над Верея в събота, gol.bg го цитира:

"Много съм щастлив от гола, който вкарах още в дебюта ми в българското първенство. Удовлетворен съм от тренировките и от мачовете, които изиграх в подготвителния период. За мен е важно да вкарвам голове и да оправдая очакванията на ръководството и на феновете, които са многобройни и предани. Лека-полека свиквам с българския футбол, знам, че големите ни конкуренти са Лудогорец и Левски", каза Бланко.
"ЦСКА е голям клуб с история. Има 31 титли и 20 купи на страната. Винаги се бори за трофеи", добави колумбиецът.

Бланко се адаптира бързо към особеностите на българския футбол. "Изпитвам затруднения единствено с българския език, който е доста труден. Английският ми е горе-долу на същото ниво. Истината е, че използвам няколко английски думи, но основно комуникирам със специално приложение, който съм свалил на телефона си", каза Бланко.

Нападателят признава, че винаги е искал да играе в Европа и затова не се замислил, когато пристигнала офертата от ЦСКА. "Това е прекрасна възможност за мен. От дете мечтая да играя в Европа", каза Бланко и добави, че София е отличен град за живеене.

"Посетих молове и добри ресторанти. С храната също нямам проблем - ям това, което и в Колумбия - ориз, паста, месо. Справих се и с часовата разлика, която с Колумбия е 7 часа".
Нападателят си е поставил за цел освен да спечели титлата с ЦСКА, да вкара и 15-20 гола с червения екип.

"Искам да стана шампион с ЦСКА. Много сме близо до лидера Лудогорец. Искам да вкарам 15-20 гола. С работа и постоянство мога да го постигна", каза Бланко.