Кобрата се трогна от писмо на фенка и го публикува

Кубрат Пулев се завърна тази сутрин в България тихомълком. На летището Кобрата отдели време само за снимки с група девойки по боен спорт, които напираха за автографи. Както е известно софиянецът се отказа от бой срещу Антъни Джошуа на 28 октомври заради разкъсан гръден мускул. 

Кобрата и щабът му се надяват на мач срещу Джошуа догодина, защото Кубрат все още е официален претендент за световната титла.

Пулев явно доста се е впечатлил от писмо до него на фенка. Той дори публикува написаното до него в своята официална Фейсбук страница.

ЕТО КАКВО МУ ПИШЕ ФЕНКАТА:

“Поздравявам Кубрат Пулев за постъпката му на истински спортист! Неслучайно казвам това, защото разликата между спортист и бизнесориентиран състезател е огромна. Да откажеш мач с осигурен милионен хонорар и да искаш да се бориш за победа и престиж е най-достойно, мъжко и заслужаващо възхищението ни поведение! Това е поведение на спортист, на борец и истински патриот.
Така си представям спортистите основали олимпийските игри - устремени към отвоювана победа, състезаващи се дори със собствената си издръжливост и със заслужено място на стълбичката за медали.

И защото в последната седмица това събитие: решението на Кобрата да отложи мача с Джошуа за период от време се превърна в територия на обсъждания, дебати, място за предлагане на лични мнения, зрели и недозрели съждения и умозаключения, смятам, че си заслужава да се чуе гласът и на нас хората, които познаваме лично Кубрат Пулев, следим в детайли подготовката му, знаем какво влага в тренировките и ежедневните натоварвания. Споделяме трудностите, които преодолява и го обичаме, заради всичко това, което е. Възхищавам ти се, Кубрат, че предпочете името ти да е символ на победа, а не на изгода! Бог те е избрал да си пример на най-добрите!”