Кобрата изригна: Долна постъпка! Дискриминират българите нарочно!

снимка: twitter.com/Kubrat Pulev

Кубрат Пулев разбра за проблемите със закупуването на билети от България за мача му с Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф. Както вече стана ясно, единственият сайт, който продава пропуските за "Принсипалити Стейдиъм" - Stubhub.co.uk, е блокиран за IP адреси от България. Платформата работи от всяка друга страна в Европа, но у нас никой няма достъп до нея и затова Кобрата ще може да разчита само на запалянковци, които живеят на Острова или в други държави в чужбина.

Българският боксьор избухна срещу постъпката на британците, опитващи се да му направят мръсно, лишавайки го от фенове за сблъсъка. Той каза, че ще направи всичко възможно българите, които искат да си закупят билет, да го направят безпрепятствено. 

"Обръщам се към всички хора, които искат да ме подкрепят в мача срещу Антъни Джошуа. Днес научих за този проблем и съм много озадачен! Не искам да си мисля, че българите, които обичат бокса в България и искат да бъдат на този исторически мач, са дискриминирани нарочно! Ще направя всичко възможно тази долна постъпка да бъде коригирана веднага! Чакам ви на стадиона! 28-ми октомври, Кардиф", така Кубрат Пулев коментира ситуацията със забранения достъп до продажбата на билети у нас.

Над 70 000 пропуска вече бяха изкупени от полуделите боксови привърженици, очакващи с нетърпение битката за поясите на IBF, WBO и IBO. На "Принсипалити" остават свободни още около 4 хиляди места.