Кобрата: Джошуа да е по-бърз от мен? Къде, на стадиона ли?

снимка: twitter.com/Kubrat Pulev

Претендентът за пояса на IBF в тежка категория Кубрат Пулев се ядоса на специалистите, които смятат бъдещия му противник Антъни Джошуа за по-бърз боксьор. Българинът обяви, че младостта на Ей Джей може да му изиграе лоша шега, защото Кобрата е по-опитен и се намира в "златните си години".

"За по-млад не мога да оспорвам, но не знам кой го смята за по-бърз. Аз не мисля така. Къде точно е по-бърз - на стадиона ли, къде? Не е лошо, че е по-млад, но за тежката категория аз съм в едни златни години в момента. Мисля, че съм точно в най-силните си години. Тежката категория се развива след 30 г., тогава боксьорите "узряват". Така че смятам, че съм в един супер период и се чувствам така", заяви уверено Кубрат в специално интервю за сайта novsport.com.

Пулев каза, че от щаба на Джошуа се притесняват от публиката на българина, която ще дере гърла на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф на 28 октомври. Кобрата за пореден път открехна темата за скандала с билетите за мача. Както знаете, единственият сайт, който е оторизиран да продава ценните хартийки, не работи в България, а това значи, че много наши сънародници не са успели да се сдобият с пропуск.

"Аз не ги мисля като удари под кръста. За мен това са нормални неща, очаквам ги и не ме учудват кой знае колко. В бокса е важно кой организира срещата. От щаба на Джошуа обаче определено се притесняват от моята публика, защото видяха какво беше на мача с Кличко. Обстановката беше фантастична, подкрепата за мен беше невероятна, толкова емоционална, толкова заредена с енергия и сила. С такова чудо много малко хора в света могат да се похвалят. Това, като цяло, е огромен гръб за един спортист, дава ти страшна сила. И именно заради това този път се опитват да ограничат нещата. Но пак не успяха много да се справят. Доста българи ще дойдат в Кардиф, изключително много", похвали се Кобрата.

Той каза, че британският му опонент няма най-опасно оръжие и обясни правилото за "златен гол" в бокса.

"Това е бокс и се играе на удари. Всеки може да е решаващ. Именно заради това много пъти в бокса нещата не могат да се прогнозират, както в останалите спортове. Ако трябва да направя някакво сравнение - в бокса през цялото време важи "златен гол". Така излиза, защото във всеки един момент мачът може да бъде прекратен с един единствен удар. Особено в моята категория", каза Пулев.

Българинът се зарадва, че е смятан за аутсайдер в срещата и така може да се бие без никакво напрежение.

"Няма лошо. Аз се радвам. Защото, когато всички те отписват, нямаш какво да губиш. Каквото и да направиш все ще е добре. Ако не успея да направя нищо, поне няма да изненадам публиката с нещо лошо, след като очакванията са такива. Така че най-хубаво е, когато човек няма какво да губи. По-освободен е".

Кобрата каза, че е научил своите уроци от мача с Владимир Кличко, който загуби чрез нокаут в края на 2014 година.

"Тогава не само защитата, а и стратегията като цяло беше малко зле. Бяхме малко по-зелени, по-неопитни, по-самонадеяни и прекалено храбри. Но смятам, че вече съм обмислил нещата, поработил съм върху някои детайли и мисля, че вече гледам по друг начин, на друго ниво. Аз и сега, и тогава бях спокоен. Нито съм напрегнат, нито нищо. Дори сега се опитвам така да си настроя психиката, че да имам малко притеснение, да има стръв, за да мога да оценя това, което се случва. Защото по принцип аз съм спокоен, доста хладнокръвен човек", сподели Кубрат Пулев.