Кобрата аут за 6 месеца, не може да вдига и да натиска

Кубрат Пулев може да отсъства от ринга между четири и шест месеца заради тежката травма на гръдния мускул, която получи в навечерието на мача с Антъни Джошуа за световната титла.  Това обявиха лекарите, които прегледаха боксьора в България, пред Нова телевизия и допълниха, че контузията е такава, че не е имало никакъв шанс Пулев да се бие с подобна травма.

Направените преди часове ехографски прегледи са показали 30% разкъсване на горния гръден мускул, хематом с обем от 30 куб. см и подутина с диаметър от 7-8 см в дясната гръдна половина. 

"Знаете, че ударите са ъперкът, кроше и прав. Всичко това, ако той беше играл с тази травма, нямаше да може да ползва изобщо дясната си ръка", заяви д-р Иван Пидакев, ординатор в клиника по хирургия към МИ на МВР. 

"По принцип всяко по-голямо усилие и в момента е свързано със силна болка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това причинява много силна болка за него", сподели пред Нова телевизия и доц. Илия Лозев от клиниката по хирургия към МИ на МВР. 

Според нас се изисква много по-дълъг период на възстановяване, може би след около четири, пет до шест месеца ще може да се върне на ринга", сподели още д-р Иван Пидакев.

Сега Пулев ще трябва да се отдаде на пълна почивка за възстановяване на скъсания мускул, като не е изключена и оперативна намеса. Софиянецът отказа двубой с шампиона в тежка категория Антъни Джошуа преди около две седмици заради контузията. Джошуа се би с Карлос Такам и спечели с технически нокаут в 10-ия рунд.