Коби е феномен, дори на 36 и след 2 контузии (видео)

снимка: БТА/AP

Тренировъчните кампове в НБА вече почнаха и, въпреки че Лос Анджелис Лейкърс загубиха два поредни двубоя, определено "езерняците" има от какво да са доволни и да извлекат позитиви. 

Коби Брайънт е на едно отлично ниво, след като претърпя две много тежки контузии в последните година и половина. Лидерът на 17-кратните шампиони в "лигата на извънземните" се представя на ниво и загатва, че този сезон отново може да достигне до своите висини, въпреки че е на 36 години и след две тежки контузии - на ахилес и в коляното.

До момента той изигра два двубоя, като в тях на моменти игра и като плеймейкър. Стрелбата му с отскок назад е повишила своята ефективност и, въпреки че не разполага с присъщите за себе си екплозивност и бързина, той продължава да е добър защитник и изключително ефективен и под двата коша.

Освен това все още може да забива. По време на загубата от Голдън Стейт Уориърс той се възползва от миг невнимание от Стеф Къри, отне му топката и се устреми към коша. "Стейпълс Сентър" очакваше той да поднесе и да запише лесни две точки, но Брайънт отскочи високо и успя да забие.

Самата забивка не е впечатляваща сама по себе си, но предвид факта, че Коби е след две операции на коляно и ахилес, е хубаво да видим, че №24 все още има огромен потенциал в себе си. Също така той показва отлични физически способности, а сезонът дори не е започнал. Очакваме с нетърпение да разберем на какво е способен Коби - след година извън баскетбола, две тежки контузии и на 36 години.

Ето и малък жокер за това какво да очакваме от Черната Мамба: