Кметът на Пловдив стана член на "Сдружение Ботев"

Силно ново попълнение привлече в редиците си Сдружение ФК Ботев. Организацията е един от основните собственици на едноименния клуб заедно с мистериозната ТЦ-ИМЕ. Кметът Иван Тотев е един от най-новите членове на сдружението, съобщиха от неговата управа. Той е бил поканен миналата седмица и е платил годишния си членски внос. Кандидатурата му е била приета единодушно от Управителния съвет на Сдружението. Член на организацията е и заместникът с ресор спорт Георги Титюков. Останалите футболни клубове под тепетата нямат такива видни членове от градската управа и ще трябва да се оправят кой както може.

На базата в Коматево веднага тръгнаха залози дали Иван Тотев ще се появи с жълто-черно шалче на дербито с Локомотив на 24 септември. Скептиците твърдят, че едва ли градоначалникът ще иска да си навлече гнева на черно-бялата част от Пловдив. Не е за пренебрегване и фактът, че в Коматево са бесни на градската управа за костенурските темпове на ремонт на пътя към центъра. В южния квартал коментират, че за толкова време в нормална държава се прави лъч от метрото.

Годишният членски внос от 200 лева се плаща задължително в пълния му размер при постъпване в организацията. След това има опция за две вноски, припомнят от Сдружение Ботев, което в момента има общо 118 члена. Намерението за членство са изявила и големи пловдивски компании, съобщиха още от жълто-черната организация, притежаваща 61 процента от акциите в клуба.

Освен с кмет, в Ботев могат да се похвалят и с президент. Държавният глава от 1997 до 2001 г.г. Петър Стоянов е сред видните привърженици на канарчетата. Той посети с жълто-черно шалче и няколко мача през 1999 година, но спря да ходи на стадиона край Бирената, след като агитката на Локомотив започна да пее няколко обидни песни за него, които повлияха на безупречната му като политик репутация, пробват остроумие колегите от sport.marica.bg.