Кметът на Монтана: Не се плашим от любимия ми "син" тим, ще им вгорчим живота!

снимка: lap.bg

Кметът на Монтана и президент на едноименния футболен клуб Златко Живков остана много доволен от жребия за Купата на България. Той изправи Монтана срещу Левски на 1/8-финалите на надпреварата, а кметът обяви, че градът ще се наслади на футболен празник. Той разкри, че е искал отборът му да срещне голям роден гранд в тази фаза от турнира. 

"Винаги предпочитам някой от големите отбори да ни се падне. Преди три години отстранихме ЦСКА и бихме Левски в този турнир. Още преди жребия се шегувах с нашия футболист Сергей Георгиев, че тогава вкара голове и на "червени", и на "сини", а сега не е лошо да го повтори. Ще дойдат много хора, ще има емоция за града. Ще направим всичко възможно да вгорчим живота на любимия ми "син" тим. Монтана е над всичко в този двубой", сподели Жиков пред колегите от "България днес".

Той каза, че възможността тимът да приеме Левски на стадион "Огоста" е напълно реална.

"В момента домакинстваме на стадиона в град Чипровци. Ще направим нужното да приемем Левски в Монтана. Ефектът би бил несравнимо по-голям. Ремонтът на нашето съоръжение трябва да приключи до средата на октомври", разкри президентът на Монтана.

Живков сподели, че в лагера на неговия тим няма напрежение и предупреди отбора на Делио Роси да внимава, защото Монтана не се плаши от никого.

"Левски е фаворит в двубоя. Мачът няма да е протоколен в никакъв случай. За купата ние играем добре, достигнахме и до финал. Напрежението би трябвало да бъде в другия отбор, не в нашия. Левски са задължени да си вземат мача на всяка цена.

Абсурд! Няма от кого и от какво да бъдат уплашени в България. При уговорката, че единствено Лудогорец е на друго ниво", сподели Златко Живков.