Клоп: Не бих дал 100 милиона за един играч - ако се контузи, тези пари отиват в канализацията

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че никога не би похарчил 100 млн. паунда или повече за покупката на един футболист. Немският специалист коментира почти сигурния трансфер на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед за 110 млн. паунда.

"Ако похарчиш 100 млн. за един футболист, а той се контузи, тези пари отиват в канализацията. Освен това футболът е колективна игра. Други клубове могат да харчат много пари и да събират най-добрите футболисти, аз искам да постъпвам по друг начин. Ако разполагах с такава сума, щях да я инвестирам различно. Аз дори не знам колко мога да похарча за трансфери, не са ми казали. Конкуренция с другите клубове?

Ако всички плуват в един басейн, той ще се окаже твърде малък - всички ще водят борба за едни и същи футболисти. Но всъщност има играчи и извън пределите на този басейн. Ние се опитваме да привличаме играчи, които са готови за нова стъпка в кариерата си. Всички знаят кои са били най-добрите футболисти миналия сезон, но кои ще бъдат през следващия? Това се опитваме да предсказваме, а също така излиза по-евтино", коментира Клоп, цитиран от Four Four Two.