Кириос се скъса от хвалби: Човек, този тренира като истински звяр

снимка: twitter.com

Съперникът на Григор Димитров на финала на Мастърс турнира в Синсинати - Ник Кириос, продължи със суперлативите за първата ни ракета. Снощи Гришо победи австралиеца с 6-3, 7-5, за да вдигне първи трофей от Мастърс в кариерата си. И за двамата това бе първи финал в подобна надпревара. Веднага след мача Кириос каза, че е радостен да види точно сънародника ни на върха. След това той продължи с хвалбите, като сподели, че Гришо е най-достойният играч, който може да спечели този трофей.

"Нямаше как титлата да бъде спечелена от по-достоен играч от Григор. Той наистина отново е на правилния път. Мисля си, че вече се превръща в това, което винаги съм си представял, че ще е. Миналата година имаше проблеми в играта си, но сега играе наистина добър тенис. Просто не бях достатъчно добре физически, бях уморен, защото играх много мачове тази седмица, а това не ми се беше случвало отдавна", заяви благородният австралиец.

"Той определено изглеждаше много по-свеж от двамата. Той е изумително солиден физически, в страхотна физическа форма е. Тренира много, много здраво. Тренирахме заедно в Монреал, след като и двамата бяхме изиграли първия си мач там и той стоя в салона час и половина. И това беше само ранната му тренировъчна сесия, докато аз не можех да се движа от умора. Гледах го и си казвах: "Човек, този тренира като истински звяр". Просто това показва в какво състояние е в момента", изригна със суперлативи Кириос.