Камата в "Залата на славата", но не и в залата (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Христо Стоичков бе част от звездните футболни легенди, които бяха приети в "Залата на славата" в мексиканския град Пачука. Камата сподели, че е горд от признанието. Носителят на "Златната топка" за 1994 година не присъства на церемонията, но не защото бе възпрепятстван от лични проблеми, а бе спрян от шефовете на "Унивижън". Мексиканският телевизионен канал, за който Стоичков работи, е в открита война с клуба от град Пачука.

Камата все пак се включи с видео обръщение и се извини на мексиканците за отбелязания гол и победата на "лъвовете" над Мексико на Мондиал 1994.

"Това е огромна гордост за мен, за моите приятели, за моето семейство, за треньорите ми, които имаха доверие в мен, че мога да играя футбол. Извинявам се за гола ми на Световното първенство в Америка. Поздравявам всички, които бяха приети в залата на славата. Те са едни от най-добрите в света", сподели Стоичков.

В "Залата на славата" бяха приети 11 бивши футболисти, сред които бившият съотборник на Камата в Барселона - Пеп Гуардиола, мексиканските легенди Алберто Гарсия Аспе и Рамон Рамирес, уругваецът Енцо Франческоли и световният шампион с Аржентина Хорхе Валдано. 

Вижте видео от обръщението на Камата ТУК!