Камата скочи на правителството в защита на каталунците

галерия:

снимка: twitter.com

Христо Стоичков не остана безучастен от случващото се в любимата му Каталуния. Камата говори за мексиканската телевизия "Univision TV" и осъди действията на испанското правителство спрямо хората в областта. Той каза, че действията на полицията срещу гражданите в деня на референдума за отцепване на Каталуния от Испания са недопустими и сложи лента с каталунското знаме на ръката си.

"Хората от Каталуня отидоха да гласуват. Без значение дали референдумът ще бъде легитимен или не, те имаха право да гласуват. Няма извинение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, жени, деца, баби. Европейската общност трябва да действа с твърда ръка на това, което се случи”, заяви Камата. 

Бившият футболист на Барселона поиска оставката на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария. "Нейният дядо е бил франкист, баща й е бил франкист, тя също е франкистка. Децата й са франкисти. Тя заповядва това, което всички трябва да правим в Испания. Моля Ви, подайте си оставката. Нямате право да заповядвате хората да бъдат бити. В какъв свят живеем в Испания? Това е голям срам”, възропта Стоичков, цитиран от "Спортал".