Камата се кефи на турнир в Казахстан, вкара гол и пак наказа немците (СНИМКА)

снимка: БГНЕС

Христо Стоичков предизвика фурор на 6-странен турнир в Астана (Казахстан) по случай EXPO 2017 Football Cup, който се проведе през уикенда. Легендата на българския футбол бе играещ треньор на Сборния тим на света, който обаче загуби финала на надпреварата. Тимът склони глава пред Русия, губейки с 4:7, и така изпусна трофея, пише "24 часа".

Във ветеранския турнир участваха още легенди на световния футбол - Ернан Креспо, Яри Литманен, Александър Шовковски, Алдаир, Жан-Пиер Папен, Венсан Кандела и Джереми Нджитап. В групите Камата и неговият тим преминаха през Казахстан със 7:4, а Ицо бе автор на едно то попаденията. Той излезе на терена с маратонки, тъй като не бе подготвен за игра, но на полувремето Станимир Стоилов, който е треньор на Астана, му връчи бутонки.

След това Сборният тим на света подчини Германия със 7:6, като Стоичков отново доказа, че немците са му абонати. 

Камата добави още един успех над бундестим след тези от 1994 и 1995 г. Част от турнира бе и майсторският клас, който Стоичков и другите футболни звезди проведоха в казахстанската столица. Те обучаваха малки деца на първите стъпки в играта и им дадоха ценни съвети. След турнира пък Ицо се е отбил до Москва, където се е срещнал с родния ни национал Георги Миланов, защитаващ цветовете на руския ЦСКА.