Камата подложен на нови атаки от Испания: ДНК-то му не пасва за консул

снимка: twitter.com

Христо Стоичков не е уважавана фигура в Мадрид не само заради факта, че игра за кръвния враг Барселона, а и за подкрепата, която даде за отцепване на Каталуния от Испания. Може да се каже, че легендата на българския футбол вече е мразена от много испанци. Това е така, след като Камата нападна в ефир вицепремиера на страната Сорая Саенс де Сантамария, наричайки нея и невръстния й син франкисти. Това предизвика бурни реакции в испанската общественост, а политикът дори каза, че ще съди Стоичков.

Столичният "Марка" очевидно никак не тачи българина, защото излезе с материал, в който заявява, че Камата не заслужава да е почетен консул на България в Каталуния. 

"Почетният консул трябва да има ДНК, според което да пие чай с ръкавици. От такъв дипломат трябва да се чуват благи думи, а не кавги. Цяло чудо е, че Стоичков въобще беше консул на България в Испания заради своя заядлив речник и думи, които винаги са били извън приетите в протокола.

Той сякаш изпълняваше ролята си с туника, ботуши и разрошена коса. През миналата седмица беше спрян в името на дипломацията, костюмите и лачените обувки. Стоичков няма как да пасне в профила на почетния консул“, написа заядливо "Марка".