Ивет Лалова: Загрях двигателя, хвърлям всичко на 200 метра

снимка: Facebook/IvetLalova

Най-добрата ни спринтьорка от дълги години насам - Ивет Лалова не успя да се класира за финала на 100 метра на Световното по лека атлетика в Лондон. Чаровницата обаче се отчете подобаващо като записа личен рекорд за сезона от 11.25 секунди. На 33-годишн софиянка й предстои участие и на 200 м във Великобритания, като там софиянката ще гони и финал. 

"Това беше загрявката, готова съм Световното да започне. Всичко е наред, здрава съм. В един момент се притесних да не стане някоя беля, защото всеки старт си е риск, но съм готова, загрях двигателя. Готвя се именно за финал на 200 метра, но всичко е въпрос и на късмет - в каква серия ще съм, в какъв полуфинал. Надявам се да съм добре и да имаме хубави условия за 200 метра", каза Лалова пред "Спортал".

"Публиката е страхотна, пистата е страхотна. Наистина всичко тук е невероятно, много доблре организирано първенство. С всички тези доброволци не липсва нищо, единствено автобусите са малко рискови, защото не тръгват в точно определения час. Но храна, настаняване, загрявка, писта - всичко е невероятно, така че това компенсира времето", каза Ивет след полуфиналите на 100 метра. 

Тя коментира и още колко време ще остане на пистата: "Нямам идея колко още ще остана на пистата. Със сигурност докато се забавлявам, ще съм на пистата. Болт например изтъкна като причина за отказването си, че не се забавлява и това си личи, той е изморен. Аз пък все още се забавлявам, правя всичко с голяма обич и имам много голяма подкрепа от всички и затова продължавам."