Ивет Лалова: Болестта идва на кон, а си тръгва пеша

"Болестта идва на кон, а си тръгва пеша". С тези силни думи се обърна нашата топ лекоатлетка Ивет Лалова към 15-годишната Лора-Мария. Срещата между двете беше част от благотворителния концерт „Българската Коледа“ и се ссътоя в болничната стая на детето, където Ивет се появи с падаръци. 

Лора-Мария пада от дървена тераса на семеен хотел в Априлци и си чупи жестоко на две места кост на крака преди няколко месеца. Ивет Лалова се срещна с нея, за да й вдъхне кураж. В миналото Ивет имаше над 30 сантиметров пирон в крака, а сега същото след операция се случва и с детето. 

"Когато си счупих крака, в първия момент не осъзнах какво се случи. Исках да го сглобя, защото бе преди много важно състезание - Олимпиадата в Атина. Лошото не пита. Болестта идва на кон, а си отива пеша", обърна се спртинтьорката към Лора-Мария.

Момиченцето пък й разказа как се е стигнало до операцията й в "Пирогов". Лора-Мария се надява скоро отново да ходи и бяга. 
"Лекарят ми, който е бивш спортист, не можеше да ми обещае, че отново ще мога да бягам", разказа още лекоатлетката. 

"Успех! Не се страхувай от нищо", каза още Ивет Лалова на Лора.

Концертът "Българската Коледа" се проведе снощи в Народния театър "Иван Вазов". Благотворителната кауза подкрепиха и много други звезди от спорта - Григор Димитров, Владо Николов, Невяна Владинова и др.