Интервю със Стоян Самунев: Избрах отбор без минало, но с бъдеще

От този сезон Стоян Самунев е състезател на Дея Волей. Тимът вече записа две победи от началото на сезона в родната Висша лига. Централният блокировач, който спечели титлата с Нефтофхмик през пролетта отказа оферти от няколко родни тима, за да се включи в новия бургаски проект. Самият Самунев разкрива защо.

- Стояне, отборът няма минало, как се нави да вземеш това решение?

 - Първо да кажа, че отборът може да няма минало, но има бъдеще. Водещата причина беше моето семейство. Заради него реших да остана в Бургас. Голямата ми дъщеря вече е трети клас, малката тръгна на детска градина. Отдавна ми мина времето да обикалям от град на град, от отбор на отбор. Затова реших да остана. С д-р Маджуров (б.р. - спонсорът на клуба) сме приятели. Допадна ми идеята за Дея Волей. За развитието на отбора, за детската школа най-вече, защото един отбор беш школа е нищо.
- Как виждаш конкуренцията в групата?
 
- Няма състезатели, за които де е казано, че задължително трябва да играят в Суперлигата или във Висшата лига. Днес ги преброих - в отбора има осем момчета, които сме били заедно в Нефтохимик. Това е едно доста сериозно ядро от опитни състезатели. Иначе с Русе играхме на един турнир преди началото на сезона. Също не са лош отбор, имат състезатели, които до преди няколко години са играли в елита, а някои от тях и в националния отбор, като Коце Стойков. Разполагат с добри крайни нападатели.
 
- Какво е твоето мнение, за този наистина интересен проект Дея Волей?
 
- С правилните хора може да се направи абсолютно всичко.